Thursday, August 29, 2013

PLUS TWO ONLINE TEST | PLUS TWO ZOOLOGY ONLINE TEST | UNIT 6 APPLIED BIOLOGY FREE ONLINE TEST | FREE ONLINE TEST 11

1.The normal blood pressure value is .........................

A.110/70mm Hg
B.120/80mm Hg
C.180/90mm Hg
D.80/120mm Hg

CLICK BUTTON.....


ANSWER : B.120/80mm Hg
2.Decrease in the number of circulating erythrocytes(RBC) indicates........

A.anaemia
B.diabetes mellitus
C.polycythemia
D.leukemia

CLICK BUTTON.....


ANSWER : A.anaemia
3.Increase in the number of erythrocytes(RBC) indicates...............

A.anaemia
B.diabetes mellitus
C.leukemia
D.polycythemia

CLICK BUTTON.....


ANSWER : D.polycythemia
4.Progressive increased number of WBC indicates...............

A.diabetes mellitus
B.leukemia
C.anaemia
D.polycythemia

CLICK BUTTON.....


ANSWER : B.leukemia
5.The examination of urine (pyhsical, chemical and microscopic) is called....

A.glycosuria
B.Urinalysis
C.hyperglycemic condition
D.diabetes mellitus

CLICK BUTTON.....


ANSWER : B.Urinalysis
6.For testing glucose, urine collected ...........hours after food is suitable.

A.4 to 5
B.1 to 3
C.3 to 4
D.2 to 3

CLICK BUTTON.....


ANSWER : C.3 to 4
7.The surplus glucose appears in urine and this condition is known as

A.glycosuria
B.diabetes mellitus
C.urinalysis
D.hyperglycemic condition

CLICK BUTTON.....


ANSWER : A.glycosuria
8.Who recorded ECG with a strong galvanometer lead to the development of modern electrocardiography

A.Darwin
B.Einthoven
C.Waller
D.Hardy

CLICK BUTTON.....


ANSWER : B.Einthoven
9.Which imaging techniques gives excellent job of showing soft tissues and blood vessels

A.ECG
B.Endoscopic image
C.X-ray image
D.Magnetic resonance

CLICK BUTTON.....


ANSWER : D.Magnetic resonance
10.Which is the most popular and commercial breed of foul in India

A.Chittagong
B.Aseel
C.Leghorn
D.Busra

CLICK BUTTON.....


ANSWER : C.Leghorn
  1. CLASS 10 / SSLC STUDY MATERIALS FROM 2019 (NEW FROM MARCH 2020) | CLICK HERE
  2. CLASS 10 / SSLC STUDY MATERIALS UPTO 2019 (OLD FOR PRIVATE CANDIDATES) | CLICK HERE
  3. CLASS 11 / HSC STUDY MATERIALS FROM 2019 (NEW FROM MARCH 2020) | CLICK HERE
  4. CLASS 11 / HSC STUDY MATERIALS UPTO 2019 (OLD FOR PRIVATE CANDIDATES) | CLICK HERE
  5. CLASS 12 / HSC STUDY MATERIALS FROM 2019 (NEW FROM MARCH 2020) | CLICK HERE
  6. CLASS 12 / HSC STUDY MATERIALS UPTO 2019 (OLD FOR PRIVATE CANDIDATES) | CLICK HERE
  7. TRB STUDY MATERIALS (NEW) | CLICK HERE
  8. TET STUDY MATERIALS (NEW) | CLICK HERE
  9. TNPSC STUDY MATERIALS (NEW) | CLICK HERE
  10. NEET STUDY MATERIALS (NEW) | CLICK HERE
  11. TNUSRB STUDY MATERIALS (NEW) | CLICK HERE
  12. OTHER STUDY MATERIALS (NEW) | CLICK HERE
  13. ONLINE TEST (NEW) | CLICK HERE
  14. AUDIO MATERIALS IN TAMIL (NEW) | CLICK HERE
  15. TEXT BOOKS DOWNLOAD | CLICK HERE

No comments:

Post a Comment