Friday, August 30, 2013

PLUS TWO ONLINE TEST | PLUS TWO ZOOLOGY ONLINE TEST | UNIT 6 APPLIED BIOLOGY FREE ONLINE TEST | FREE ONLINE TEST 13

1.The blood pressure is measured by ................

A)Endoscopy
B)Haemocytometer
C)Stethoscope
D.Sphygmomanometer

CLICK BUTTON.....


ANSWER : D.Sphygmomanometer
2.The litter bed of poultry has thickness of ...............

A)5 to 8.5 cm
B)5 to 7.5 cm
C)5 .5 to 6 cm
D.4.5 to 5 cm

CLICK BUTTON.....


ANSWER : B)5 to 7.5
3.Milk fever in cows is normally due to ...........

A)inability of the animal to assimilate calcium from the feed
B)starvation
C)overfeeding
D.parasitic infection

CLICK BUTTON.....


ANSWER : A)inability of the animal to assimilate calcium from the feed
4.The record of the electric potential changes that occur in the heart during the cardiac cycle

A)C.T
B)Electrocardiogram
C)Auto analyser
D.Sphygmomanometer

CLICK BUTTON.....


ANSWER : B)Electrocardiogram
5.A normal ECG the waves are designated from left to right as ..........

A)PQSTR
B)PQRST
C)QRSTP
D.TQRSP

CLICK BUTTON.....


ANSWER : B)PQRST
6.Which one of the following is a viral disease in cattle?

A) Anthrax
B)Mastitis
C)Tuberculosis
D.Rinderpest

CLICK BUTTON.....


ANSWER : D.Rinderpest
7.Which one of the following is draught breed of cattle?

A)Kangayem
B)Jersey
C)Sindhi
D.Ongole

CLICK BUTTON.....


ANSWER : A)Kangayem
8.The vitamins found much in fish food are................

A)Vitamins B and D
B)Vitamins K and E
C)Vitamins A and D
D.Vitamins C and E

CLICK BUTTON.....


ANSWER : C)Vitamins A and D
9.The scientific name of Tilapia.......................

A)Oreochromis mossambicus
B)Channa marulius
C)Chanos Chanos
D.Cirrhina mrigala

CLICK BUTTON.....


ANSWER : A)Oreochromis mossambicus
10The fully formed bird emerges out of egg after a hatching period of..

A)19-20 days
B)20-24 days
C)23-24 days
D)21-22 days

CLICK BUTTON.....


ANSWER : D)21-22 days
  1. CLASS 10 / SSLC STUDY MATERIALS FROM 2019 (NEW FROM MARCH 2020) | CLICK HERE
  2. CLASS 10 / SSLC STUDY MATERIALS UPTO 2019 (OLD FOR PRIVATE CANDIDATES) | CLICK HERE
  3. CLASS 11 / HSC STUDY MATERIALS FROM 2019 (NEW FROM MARCH 2020) | CLICK HERE
  4. CLASS 11 / HSC STUDY MATERIALS UPTO 2019 (OLD FOR PRIVATE CANDIDATES) | CLICK HERE
  5. CLASS 12 / HSC STUDY MATERIALS FROM 2019 (NEW FROM MARCH 2020) | CLICK HERE
  6. CLASS 12 / HSC STUDY MATERIALS UPTO 2019 (OLD FOR PRIVATE CANDIDATES) | CLICK HERE
  7. TRB STUDY MATERIALS (NEW) | CLICK HERE
  8. TET STUDY MATERIALS (NEW) | CLICK HERE
  9. TNPSC STUDY MATERIALS (NEW) | CLICK HERE
  10. NEET STUDY MATERIALS (NEW) | CLICK HERE
  11. TNUSRB STUDY MATERIALS (NEW) | CLICK HERE
  12. OTHER STUDY MATERIALS (NEW) | CLICK HERE
  13. ONLINE TEST (NEW) | CLICK HERE
  14. AUDIO MATERIALS IN TAMIL (NEW) | CLICK HERE
  15. TEXT BOOKS DOWNLOAD | CLICK HERE

No comments:

Post a Comment