Thursday, August 29, 2013

PLUS TWO ONLINE TEST | PLUS TWO ZOOLOGY ONLINE TEST | UNIT 6 APPLIED BIOLOGY FREE ONLINE TEST | FREE ONLINE TEST 8

1.The order of cat fishes is........
A.Channiformes
B.Siluriformes
C.Perciformes
D.Salmoniformes

CLICK BUTTON.....


ANSWER : B.Siluriformes
2.The order of Tilapia (Oreochromis mossambicus) is..........

A.Channiformes
B.Siluriformes
C.Perciformes
D.Salmoniformes

CLICK BUTTON.....


ANSWER : C.Perciformes
3.The order of Murrels or Snakeheads is..........

A.Siluriformes
B.Perciformes
C.Salmoniformes
D.Channiformes

CLICK BUTTON.....


ANSWER : D.Channiformes
4.The order of Trouts is....

A.Salmoniformes
B.Siluriformes
C.Channiformes
D.Perciformes

CLICK BUTTON.....


ANSWER : A.Salmoniformes
5.The order of carps (freshwater fishes) is...........

A.Salmoniformes
B.Cypriniformes
C.Siluriformes
D.Perciformes

CLICK BUTTON.....


ANSWER : B.Cypriniformes
6.Fast growing species among the Indian major carps is

A.Murrels (Viral)
B.Cirrhina mrigala (Mrigal)
C.Catla catla
D.Catfishes(Keluthi)

CLICK BUTTON.....


ANSWER : C.Catla catla
7.Which is considered as the tastiest fish

A.Cirrhina mrigala (Mrigal)
B.Labeo rohita (Rohu)
C.Murrels (Viral)
D.Catfishes(Keluthi)

CLICK BUTTON.....


ANSWER : B.Labeo rohita (Rohu)
8.Which of the following is Air-breathing fish

A.Murrels (Viral)
B.Cirrhina mrigala (Mrigal)
C.Catla catla
D.Tilapia

CLICK BUTTON.....


ANSWER : A.Murrels (Viral)
9.An exotic fish introduced in India from East Coast of Africa in 1952.

A.Tilapia
B.Viral
C.Keluthi
D.Rohu

CLICK BUTTON.....


ANSWER : A.Tilapia
10.Female keeps the fertilized eggs guarded in its mouth

A.Viral
B.Keluthi
C.Rohu
D.Tilapia

CLICK BUTTON.....


ANSWER : D.Tilapia
11.Which of the following is Air-breathing fish

A.Catla catla
B.Cirrhina mrigala (Mrigal)
C.Catfishes(Keluthi)
D.Tilapia

CLICK BUTTON.....


ANSWER : C.Catfishes(Keluthi)
  1. CLASS 10 / SSLC STUDY MATERIALS FROM 2019 (NEW FROM MARCH 2020) | CLICK HERE
  2. CLASS 10 / SSLC STUDY MATERIALS UPTO 2019 (OLD FOR PRIVATE CANDIDATES) | CLICK HERE
  3. CLASS 11 / HSC STUDY MATERIALS FROM 2019 (NEW FROM MARCH 2020) | CLICK HERE
  4. CLASS 11 / HSC STUDY MATERIALS UPTO 2019 (OLD FOR PRIVATE CANDIDATES) | CLICK HERE
  5. CLASS 12 / HSC STUDY MATERIALS FROM 2019 (NEW FROM MARCH 2020) | CLICK HERE
  6. CLASS 12 / HSC STUDY MATERIALS UPTO 2019 (OLD FOR PRIVATE CANDIDATES) | CLICK HERE
  7. TRB STUDY MATERIALS (NEW) | CLICK HERE
  8. TET STUDY MATERIALS (NEW) | CLICK HERE
  9. TNPSC STUDY MATERIALS (NEW) | CLICK HERE
  10. NEET STUDY MATERIALS (NEW) | CLICK HERE
  11. TNUSRB STUDY MATERIALS (NEW) | CLICK HERE
  12. OTHER STUDY MATERIALS (NEW) | CLICK HERE
  13. ONLINE TEST (NEW) | CLICK HERE
  14. AUDIO MATERIALS IN TAMIL (NEW) | CLICK HERE
  15. TEXT BOOKS DOWNLOAD | CLICK HERE

No comments:

Post a Comment