SSLC PLUS TWO TNPSC TRB TNTET-CTET NEET OTHERS

Friday, August 30, 2013

PLUS TWO ONLINE TEST | PLUS TWO ZOOLOGY ONLINE TEST | UNIT 5 ENVIRONMENTAL SCIENCE FREE ONLINE TEST | FREE ONLINE TEST 17

1.The particular radiation which can damage DNA.

A) infrared
B) magnetic
C) electromagnetic
D) atomic

CLICK BUTTON.....


ANSWER : C) electromagnetic
2.The number of hotspots identified from all over the world is...............

A) 25
B) 24
C) 26
D) 30

CLICK BUTTON.....


ANSWER : A) 25
3.The number of mega biodiversity countries of the world.

A) 15
B) 12
C) 23
D) 25

CLICK BUTTON.....


ANSWER : B) 12
4.The total area of Nilgiri Biosphere Reserve is ..............

A) 3,000 sq. km
B) 4,500 sq. km
C) 5,000 sq. km
D) 5,520 sq. km

CLICK BUTTON.....


ANSWER : D) 5,520 sq. km
5.The number of species of plants and animals found in the Gulf of Mannar.

A) 3600
B) 3200
C) 5600
D) 1200

CLICK BUTTON.....


ANSWER : B) 3600
6.National Bureau of Plant Genetic Resources is found in .....

A) Bangalore
B) Kamal
C) New Delhi
D) Allahabad

CLICK BUTTON.....


ANSWER : C) New Delhi
7.National Bureau of Animal Genetic Resources is found in .....

A) Bangalore
B) Kamal
C) New Delhi
D) Allahabad

CLICK BUTTON.....


ANSWER : B) Kamal
8.National Bureau of Fish Genetic Resources is found in .....

A) Bangalore
B) Kamal
C) New Delhi
D) Allahabad

CLICK BUTTON.....


ANSWER : D) Allahabad
9.Centre for Ecological Sciences is found in .....

A) Bangalore
B) Kamal
C) New Delhi
D) Allahabad

CLICK BUTTON.....


ANSWER : A) Bangalore
10................ was probably the first human energy technology.

A) steam engine
B) oil
C) Fire
D) Charcoal

CLICK BUTTON.....


ANSWER : C) Fire

No comments: