Friday, August 30, 2013

PLUS TWO ONLINE TEST | PLUS TWO ZOOLOGY ONLINE TEST | UNIT 4 MODERN GENETICS FREE ONLINE TEST | FREE ONLINE TEST 18

1.The first gene cloning was done by...............................

A) Barbara Meclintock
B) Hebert Bayer and Stanley Cohen
C) R.Briggs and T.King
D) J.Gurdon and Ian Wilmut

CLICK BUTTON.....


ANSWER : B) Hebert Bayer and Stanley Cohen
2......is an inborn error metabolic disease.

A) Sickle cell anaemia
B) Thalassemia
C) Albinism
D) Huntington’s chorea

CLICK BUTTON.....


ANSWER : C) Albinism
3......is a recessive gene disease, wherein r-globulin synthesis fails to occur.

A) Huntington’s chorea
B) Agammaglobulinemia
C) Albinism
D) Sickle cell anaemia

CLICK BUTTON.....


ANSWER : B) Agammaglobulinemia
4......is an erythroblastic anaemia due to homozygous recessive gene.

A) Huntington’s chorea.
B) Agammaglobulinemia.
C) Sickle cell anaemia.
D) Thalassemia.

CLICK BUTTON.....


ANSWER : D) Thalassemia
5......is a genetic syndrome caused by an autosomal mutant allele Hbs.

A) Huntington’s chorea.
B) Agammaglobulinemia.
C) Sickle cell anaemia.
D) Thalassemia.

CLICK BUTTON.....


ANSWER : C) Sickle cell anaemia.
6..... is also called Bubble Boy Syndrome.

A) SCID
B) Sickle cell anaemia.
C) Huntington’s chorea.
D) Agammaglobulinemia.

CLICK BUTTON.....


ANSWER : A) SCID
7.The part of the antibody molecule which makes contact with the antigen is

A) paratope
B) epitope
C) antigenic determinant
D) immune response

CLICK BUTTON.....


ANSWER : A) paratope
8.The part of the antigen molecule that makes contact with the paratope is

A) immune response
B) antigenic determinant
C) paratope
D) epitope

CLICK BUTTON.....


ANSWER : D) epitope
9.......................is the largest lymphoid organ.

A) Spleen
B) Lymph nodes
C) Thymus
D) bursa of fabricius

CLICK BUTTON.....


ANSWER : A) Spleen
10......develops at about the sixth week of gestation.

A) Spleen
B) Lymph nodes
C) Thymus
D) bursa of fabricius

CLICK BUTTON.....


ANSWER : C) Thymus
  1. CLASS 10 / SSLC STUDY MATERIALS FROM 2019 (NEW FROM MARCH 2020) | CLICK HERE
  2. CLASS 10 / SSLC STUDY MATERIALS UPTO 2019 (OLD FOR PRIVATE CANDIDATES) | CLICK HERE
  3. CLASS 11 / HSC STUDY MATERIALS FROM 2019 (NEW FROM MARCH 2020) | CLICK HERE
  4. CLASS 11 / HSC STUDY MATERIALS UPTO 2019 (OLD FOR PRIVATE CANDIDATES) | CLICK HERE
  5. CLASS 12 / HSC STUDY MATERIALS FROM 2019 (NEW FROM MARCH 2020) | CLICK HERE
  6. CLASS 12 / HSC STUDY MATERIALS UPTO 2019 (OLD FOR PRIVATE CANDIDATES) | CLICK HERE
  7. TRB STUDY MATERIALS (NEW) | CLICK HERE
  8. TET STUDY MATERIALS (NEW) | CLICK HERE
  9. TNPSC STUDY MATERIALS (NEW) | CLICK HERE
  10. NEET STUDY MATERIALS (NEW) | CLICK HERE
  11. TNUSRB STUDY MATERIALS (NEW) | CLICK HERE
  12. OTHER STUDY MATERIALS (NEW) | CLICK HERE
  13. ONLINE TEST (NEW) | CLICK HERE
  14. AUDIO MATERIALS IN TAMIL (NEW) | CLICK HERE
  15. TEXT BOOKS DOWNLOAD | CLICK HERE

No comments:

Post a Comment