Friday, August 30, 2013

PLUS TWO ONLINE TEST | PLUS TWO ZOOLOGY ONLINE TEST | UNIT 5 ENVIRONMENTAL SCIENCE FREE ONLINE TEST | FREE ONLINE TEST 16

1.Which of the following is an ozone depleting substance.
A) Nitrogen oxides
B) Carbon dioxide
C) Hydrogen
D) Sulphur dioxide

CLICK BUTTON.....


ANSWER : A) Nitrogen oxides
2.In 2000, scientists discovered an alarming increase in the level of a new gas called
A) Hydrocarbons
B) Trifluoromethyl sulphur penta fluoride
C) Chlorofluorocarbons
D) Carbon dioxide

CLICK BUTTON.....


ANSWER : B) Trifluoromethyl sulphur penta fluoride
3.Which of the following is not a greenhouse gas?
A) Nitrous Oxide
B) Carbon dioxide
C) Hydrogen
D) Methane

CLICK BUTTON.....


ANSWER : C) Hydrogen
4.Cyanides are broken by
A) Super bug
B) Gibberella fusarium
C) E.Coli
D) Rhizobium bacteria

CLICK BUTTON.....


ANSWER : B) Gibberella fusarium
5.The term Super bugs refers to.................
A) Arthropods
B) Insects
C) Bettles
D) Genetically engineered bacteria

CLICK BUTTON.....


ANSWER : D) Genetically engineered bacteria
6.Ozone loss was detected in......................
A) Antarctic region
B) Equatorial region
C) Arctic region
D) Siberian region

CLICK BUTTON.....


ANSWER : A) Antarctic region
7.A good choice among all the alternative fuel options.
A) Natural gas
B) Butane
C) Hydrogen
D) Biogas

CLICK BUTTON.....


ANSWER : C) Hydrogen
8.The geothermal energy is drawn in the form of ..........
A) Heat
B) Magnetic
C) Stream
D) Pressure

CLICK BUTTON.....


ANSWER : C) Stream
9........ is fast emerging as a significant source of electricity in several island nations.
A) Geothermal energy
B) Wind Energy
C) Ocean energy
D) Solar energy

CLICK BUTTON.....


ANSWER : A) Geothermal energy
10.Which of the following providing about 95% of all commercial energy in the world?
A) Geothermal energy
B) Petroleum, natural gas and coal
C) Solar energy
D) Ocean energy

CLICK BUTTON.....


ANSWER : B) Petroleum, natural gas and coal
  1. CLASS 10 / SSLC STUDY MATERIALS FROM 2019 (NEW FROM MARCH 2020) | CLICK HERE
  2. CLASS 10 / SSLC STUDY MATERIALS UPTO 2019 (OLD FOR PRIVATE CANDIDATES) | CLICK HERE
  3. CLASS 11 / HSC STUDY MATERIALS FROM 2019 (NEW FROM MARCH 2020) | CLICK HERE
  4. CLASS 11 / HSC STUDY MATERIALS UPTO 2019 (OLD FOR PRIVATE CANDIDATES) | CLICK HERE
  5. CLASS 12 / HSC STUDY MATERIALS FROM 2019 (NEW FROM MARCH 2020) | CLICK HERE
  6. CLASS 12 / HSC STUDY MATERIALS UPTO 2019 (OLD FOR PRIVATE CANDIDATES) | CLICK HERE
  7. TRB STUDY MATERIALS (NEW) | CLICK HERE
  8. TET STUDY MATERIALS (NEW) | CLICK HERE
  9. TNPSC STUDY MATERIALS (NEW) | CLICK HERE
  10. NEET STUDY MATERIALS (NEW) | CLICK HERE
  11. TNUSRB STUDY MATERIALS (NEW) | CLICK HERE
  12. OTHER STUDY MATERIALS (NEW) | CLICK HERE
  13. ONLINE TEST (NEW) | CLICK HERE
  14. AUDIO MATERIALS IN TAMIL (NEW) | CLICK HERE
  15. TEXT BOOKS DOWNLOAD | CLICK HERE

No comments:

Post a Comment