Friday, August 30, 2013

PLUS TWO ONLINE TEST | PLUS TWO ZOOLOGY ONLINE TEST | UNIT 6 APPLIED BIOLOGY FREE ONLINE TEST | FREE ONLINE TEST 14

1.The cattle breeds belonging to dairy breed are

A) Sindhi and Gir
B) Kangayam and Siri
C) Hariyana and Ongole
D) Bos taurus

CLICK BUTTON.....


ANSWER : A) Sindhi and Gir
2.The cattle breeds belonging to dual purpose are

A) Sindhi and Gir
B) Kangayam and Siri
C) Hariyana and Ongole
D) Bos taurus

CLICK BUTTON.....


ANSWER : C) Hariyana and Ongole
3.The cattle breeds belonging to draught purpose are

A) Sindhi and Gir
B) Kangayam and Siri
C) Hariyana and Ongole
D) Bos taurus

CLICK BUTTON.....


ANSWER : B) Kangayam and Siri
4.Milk fever is due to inability of the animal to assimilate ...... from the feed

A) Phosphorus
B) Magnesium
C) Potassium
D) Calcium

CLICK BUTTON.....


ANSWER : D) Calcium
5.Which is known as the natural pacemaker of mammalian heart

A) S.A Node
B) A.V Node
C) Bundle of His
D) Purkinje fibre

CLICK BUTTON.....


ANSWER : A) S.A Node
6.The instrument is used to hear the foetal sounds in mother’s womb

A) ECG
B) Sphygmomanometer
C) Electronic stethoscopes
D) Haemocytometer

CLICK BUTTON.....


ANSWER : C) Electronic stethoscopes
7.A fowl which has the comb, wattles and tongue are purple in colour is

A) Chittagong
B) Aseel
C) Karaknath
D) Busra

CLICK BUTTON.....


ANSWER : C) Karaknath
8.Which one of the following organs is related-to pacemaker?

A) Brain
B) Kidney
C) Heart
D) Lung

CLICK BUTTON.....


ANSWER : C) Heart
9........................... is the oldest and most popular breed of America

A) Plymouth rock
B) Wyandotte
C) New hampshire
D) Rhode island reds

CLICK BUTTON.....


ANSWER : A) Plymouth rock
10.In brooding the hatched chicks are kept inside the incubator for about

A) 24 hours
B) 30 hours
C) 36 hours
D) 42 hours

CLICK BUTTON.....


ANSWER : C) 36 hours
  1. CLASS 10 / SSLC STUDY MATERIALS FROM 2019 (NEW FROM MARCH 2020) | CLICK HERE
  2. CLASS 10 / SSLC STUDY MATERIALS UPTO 2019 (OLD FOR PRIVATE CANDIDATES) | CLICK HERE
  3. CLASS 11 / HSC STUDY MATERIALS FROM 2019 (NEW FROM MARCH 2020) | CLICK HERE
  4. CLASS 11 / HSC STUDY MATERIALS UPTO 2019 (OLD FOR PRIVATE CANDIDATES) | CLICK HERE
  5. CLASS 12 / HSC STUDY MATERIALS FROM 2019 (NEW FROM MARCH 2020) | CLICK HERE
  6. CLASS 12 / HSC STUDY MATERIALS UPTO 2019 (OLD FOR PRIVATE CANDIDATES) | CLICK HERE
  7. TRB STUDY MATERIALS (NEW) | CLICK HERE
  8. TET STUDY MATERIALS (NEW) | CLICK HERE
  9. TNPSC STUDY MATERIALS (NEW) | CLICK HERE
  10. NEET STUDY MATERIALS (NEW) | CLICK HERE
  11. TNUSRB STUDY MATERIALS (NEW) | CLICK HERE
  12. OTHER STUDY MATERIALS (NEW) | CLICK HERE
  13. ONLINE TEST (NEW) | CLICK HERE
  14. AUDIO MATERIALS IN TAMIL (NEW) | CLICK HERE
  15. TEXT BOOKS DOWNLOAD | CLICK HERE

No comments:

Post a Comment